Thursday, February 17, 2011

Memme suu ei valeta. Vananaiste tarkused noortele emmedele. Põhineb reaalsetel soovitustel.

See on uskumatu, milliseid müüte võivad vanad inimesed tähtsa näoga noortele emmedele pajatada. Seda uskumatum, et need absurdsused on olnud ka kasutuses aastakümneid, nii meie vanaemade kui ka me emade poolt. Siin on vaid üksikud palad netis leitud beebi ja rasedate kohta käivatest müütides, minu isukalt küüniliste komentaaridega.

1. Ei mingeid sipupükse! Lapse jalad on vaja koralikult teki sisse mähkida, et sirged oleksid! Jap, ja käed koos tillukeste sõrmedega  sama heldel eesmärgil tuleks kohe sünnitusmajas kipsi panna. Samuti, et minia tulevikus ei saaks sulle midagi ette heita - hea oleks nokule ka tugevam kipsuümbris orgunnida.
2. Et peake kasvaks ilusa kujuga ning kõrvad püsiksid peadligi tuleb alati mütsikest kanda. Parem juba kõik proportsioonidest väljas kehaosad kleeplindiga kinni siduda. Et kenast kartulast keset nägu kujuneks hoopis ilus nöpsnina, et huuled oleksid ilma botoxita lopsakad ja et munngi alati ülespoole näitaks - on abiks ikka vana hea kleeplint!
3. Mähkmed teevad jalad kõveraks. Ei mingeid mähkmeid! Tuleb lihtsalt voodi keskele suur auk puurida - siresäär ja kuiv olemine garanteeritud!
4. Massaaži teha ei tohi - peksad väikesel maksa vigaseks! Neerud ja kopsud vajavad ka suurimat ettevaatust. Last paitades võib neile ka kogemata liiga teha. Sülle võttes võib roideid vigastada. Oma tugeva juuksekarvaga võid kogemata lapsel silma peast torgata. Ära last igaks juhuks üldse puutu!! Las vedeleb niisama! Nii ohutum!
5. Mänguasju tohib osta alles siis kui laps neid ise küsida oskab. Peaasi, et kõneareng tekiks varem kui su laps igavusest masturbeerimise selgeks saab.
6. Uusi riideid ei tohi selga panna. Jalatsid olgu ka linnupojal ära trööbatud, vannivesi - taassoojendatud, toit - juba korra läbi mälutud.
7. Lapsuke nutab - kiiresti arsti juurde, lapse tervis olgu teadjate kontrolli all. Kell 4 hommikul... Lapsega arsti ukse taga..  Arstitädi õnnelik!!! Lapse tervis kindlates kätes!!
8. Et hambad ilusti lõiguksid, tuleb igemed küüslauguga määrida. Kikud tulevad haisu peale korraga välja ja hakkavad  pealehammustuseks leivakoorukest nõudma. Kui jätad igemed määrimata, hambad solvuvad ja jäävad hoopis tulemata ning tulevikus tuleb arvestada proteesidega.
9. Mitte mingil juhul ära võta nutvat last iga kord sülle, laps jääbki sületitaks. Just nii! Memm juba 75-ne, a laps ronib ikka veel sülle ja nõuab tissi.
10. Vatitupsuga ninakolle ei tohi välja võtta, topid hoopis veel sügavamale. Ikka, aitab vaid vaakumpump või suuga imemine. Ja koll muidugi tuleb kohe ära süüa, nagu õige kassiema oma lapse jäänuseid,  soolaheeringas peale hammustamiseks.
11. Ära musita lapse nägu! Sinu suus on kordi rohkem mikroobe kui pärasooles!!  Seega palju hügieenilisem armastuseavaldus on last taguotsaga hellitada! Ei juhtu absoluutselt midagi kui pisike sind sealt juhuslikult  ka lakkuma kukub.
12. Raseduse ajal ei tohi juua rohkem kui liiter vett päevas. Kui juua palju vett, hakab see lapse pead vajutama, ning sünnib nüripea. Õnneks pole viina kohta mingeid piiranguid, joo aga 2 liitrit viina veele peale ja teie perre sünnib varsti tõeline tarkpea!
13. Kui sünnitusmajas piimapais tekib, kutsu ruttu appi sanitaari-koristaja, nad töötavad seal aastaid ja on arstidest ka kogenumad, paku talle natuke raha ning ta masseerib su valutavad rinnad korda. Kui ei leia koristajat, kõlbab ka õues lund rookiv kojamees. Külmast labidast on ka kasu - valu leevendamiseks. Kusjuures kojamees teeb seda tööd lausa suurima heameelega ning ei küsi selle eest sentigi!
14. Et väiksel lapsel ei tekiks nabasongi on vaja esimese kakaga mähkme autoteele visata, et võimalikult palju autosid selle korralikult laiali sõidaksid. Nüüd siis selge mikspärast sünnitusmaja ees on alati nii kohutavad ummikud ning lume koristusega ei saada mitte kuidagi hakkama. Siin pole tegemist pelgalt lumega, nende nädalatega on teeserva ikka sitaks sitta tekitatud!!
15. Riideid vaja ilmtingimata läbi keeta. Et värvid pleekiksid loomulikeks. Muidu harjub veel lapsuke erksate kehakatetega nii ära, et otsib väljakutsuvaid kaunistusi igal pool - värvib juuksed roosaks, teeb endale tatoveeringuid ja harrastab pirsingut.   Issver, kui palju on meie sees keetmata lapsukesi, no emmed, kuhu te küll vaadanud olete!!!
16. Kui lapsed jonnivad öösiti, tuleb osta aaptegist kõrvatroppe ja magada rahulikult! Lihtne!Otseloomulikult, parim kasvatuslik karistus on ignoreerimine! Pisike karjub oma jonni lihtsalt ära ja kõik on rahul. Sealhulgas naabrid ja välja kutsutud positsei ning lastekaitseliitlased!! Nad elavad oma pahameelt teie ukse taga välja ning lähevad hommikuks rahulikult ära.
17. Laps magab öösel kehvasi, sest teda segavad karvakesed seljal. Vooli leivast pallikese ning veeretades seda mööda selga vabasta laps nendest segavatest karvakestest. No kamoon!! Minu meelest juba nõukaajal olid olemas epilaatorid!! Ning meedepilatsioon on ka väga hea ja kusjuures täitsa looduslik meetod!
18. Kui sünnib poiss, siis nabaväädi lõigatakse ilmtingimata kirve kohal, et kasvaks "kätega" meesterahvas! Kui soovid pojale enam rahatoovat ametit, säti naba alla "Õiguse aluste abimees", "Mikri ja makro ökonoomika" või "Juriidiline entsüklopeedia", kui tahad saada järgmist Johni Deppi - muretse klapiga tahvel, mida kasutatakse filmivõtetel.
19. Kala ei tohi lapsele anda enne kui ta rääkima õpib. Muidu jääb lapsuke tummaks nigu kala. Tabavalt! Sealiha ka ei tohi anda, ega juur- või puuvilju! Kas te olete näinud kõnelevaid loomi ja jutukaid banaane? Eeei! Naabritädit tohib küll tissist näksida, ta heasti jutukas. Või issit ninast. Aga toita pole  last küll vaja! Tahab süüa - saab kiiresti rääkimise selgeks, kindel see, hakkab pooleaastaselt juba täislauseid pilduma!
20. Kui lapsel on tuulerõuged, vaja aluspesu tuule kätte riputada. Tuul viib rõuged minema. Täpikas! Ja kui tegemist kõhuviirusega, niisamuti. Pole kuhugi riputada? Ahh, kõlbab niisama määrdunud pükste aknast välja raputamine, alumistele naabritele lagipähe. Kui meetod ei aita, pakub vähemalt kõigile vaheldust...
21. Ei tohi lasta lapsel põleva valgustusega toas magada -  silmad pleegivad ära. Päikesevalguses ka mitte - kust muidu albiinod tulevad, ja loomulikud blondiinid anekdootidest? Katke aknad valgusekindlalt ära või müürige puha ära, kasvab ilus laps - tõmmu ja sõstrasilmne!
22. Enne rinnaga söötmist tuleb ilmtingimata rinda tolmust ja mustusest loputada! No mis litsakus see nüüd olgu! Proovige lihtsalt ülekäigurajal liikudes tissid riiete all hoida. Ausõna, autojuhid lasevad ka ilma nende paljastusteta mõnikord mööda! Ja lapse toidunõu jääb tolmust puhtaks.
23. Raseduse ajal ei tohi jäätist süüa - laps saab külmetushaiguse! Ära magusat üldse tarbi, suhkur võib ju  ka lapse hambadesse auke teha! Apelsinid tekitavat allergiat ja tseluliiti. Ja kaltsium piimas, see paneb ju küüsi-juukseid  kasvama, ära liialda piimatoodetega, muidu veel kukuvad küüned-juuksed vohama, sünnib meetriste juuste ning küünistega koletis. Ära üldse igaks juhuks söö! Mitte midagi! Tont teab mida halba üks või teine toit lapsele teha võib!
24. Esimene ports rinnapiima tuleb alati lapse silma pritsida - kaitseb silmapõletiku vastu.
Õige jutt! Ja iga toidukorra ajal soovitavalt, profülaktika mõttes! Vahelduseks võib urinoteraapiat ka kasutada! Kui konjuktiviit üle ei lähe - võib sülitada kah. Jajaa, otse lapse põletikusele silmale! Sest saa aru - ei ole tal mingit silmapõleteku, see hoopis silmanurkades ära kuivanud rinnapiim, mis võsukest koguaeg silmi hõõruma paneb! Loll, ma mõtlesin lol :D
25. Kui lapsuke nutab  - on teda keegi ära sõnunud. Võta oma seeliku äär ja "pese" sellega oma lapse nägu. No totsno, ära sõnutud! Pole selikut? Kasuta pükse! Mis sest et sai hiljuti tänaval, sopa ja soola sees jalutatud. Raudpolt lakkab võsuke nutmast! Hakab hoopis röökima! Ja paha loits kadunud nagu tina tuhka!!
26. Et lapse pea oleks igalt poolt sile ja proportsionaalne, tuleb last iga kord voodis ringi keerata, kord ühele, kord teisele küljele. Iga viieteist minuti tagant tuleks sättida pea uutmoodi asendisse. Aga järsku muutub peake sedasi hoopis koledaks ovaalpeaks, nagu tulnukal? Ei see kõlba kuhugi! Siis tuleb laps magamisajaks lae külge riputada, et pealaest ka kenasti vajutatud saaks!
27. Lapse pead ei tohi paitada - paitad aru ära! Lolliks jääb noh. Ei saa aru või? No selge, sind on ka vist lapsepõlvest peast paitatud. Mind kah. Suure armastusega!
28. Põrandal istuvast lapsest ei tohi üle astuda - ei kasva suureks. Jõhkeer, jääb murust ka madalam. Ega see muru muidu ka nii lühikeseks ei jääks, aga käivad siin igasugused mööda muru, noh! Ja mõelda vaid - kääbustest on vist ka keegi paha kunagi üle pea astunud. Embrüoeas kusjuures! Isa vist roninud üle vastviljastatud munaraku teiseltpoolt üle. Tulevased vanemad, olge palun erakordselt valvsad selle tähtsa tegemise (lapse tegemise, kui keegi (vt punkt 27) ei ole veel vihjest aru saanud) käigus!!

No comments:

Post a Comment