Tuesday, February 15, 2011

Geograafia meie ümber

Köök on meie kodu India. Seal on koguaeg miskit toimumas - ollakse püsivalt nugade peal, verd voolab, hakkliha veereb, pisarad, kuumus, patriarhaat ja naiste ahistamine. Mees on seal kunn, kes joob baarileti taga õlut ja naine - tema tumm, põlle sisse mähitud orjatar.

Riidekapp. Tere tulemast Hiina, kullakesed! Te võite ju hellitada lootust, et  riietekapp koos HUGO BOSS'i, COVALLI ja GUCCI'ga on miskit šikkimat, kuid ei, (näitab sõrmedega teatud näpudekombinatsiooni, kus peategelaseks on pöial). Pesuehtne Hiina!

Lastetuba on USA. Mitmetel põhjustel. Esiteks seal pesitsevad tegelased on lastepäraselt enesekesksed ja naiivsed, usuvad Santa Claus'i ja peavad igat Thanksgivingday' t. Lisaks on nad ikka kõige olulisemad ja arvestatavad tegelased, kellele tavaliselt lihtsalt ei tasu vastu hakata, märksam ohutum on kohe nõustuda, laialt naeratades.
Vannituba on Holland. Kasvõi sellepärast, et lohakalt pandud seinaplaadid viitavad ehitajate arvatavale mõnuainete tarbimisele. Vannitoariiulis ilutsevate purgikeste pudelite värvikirevus aga tuletab jällegi seksuaalvähemuste lipu meelde ning iga ennast austav meesterahvas ei suuda seetõttu seal viibida üle 10 minuti, kui ta just valmishomo pole.

Rõdu on mõistagi Egüptus. Meie pere puhul on see igatahes absoluutse diktaarorliku valitseja pärusmaa, kes omab üsna suurt võimu teiste maade üle sel lihtsal põhjusel, et tema käes on väga tõhus keemiline relv. Selle relva peal tavaliselt kirjutatud "Suitsetamine kahjustab tervist ja vähendab teie eluiga". Eluea kohta ei tea midagi öelda, sest mitte kusagil mujal ei säili selliseid muinsusi, kui rõdul, seal on kolimise ajast hunnikute püramiitideviisi teadmata paska väärisesemeid.

Telekatuba on Venemaa. Sellepärast, et telekapult rändab mööda maid ja inimesi, sellepärast, et iga kuu tagant on actionis Venemaal uus nähtamatu vaenlane. Telekatuba on nagu nõukoguaegne Venemaa, kus juba täies hoos toimuvat putši saab kenasti "Luikede Järve" või mõne sarjaka varju peita.
Kelder või külmik on Euroliit. Seal on kõik kenasti riiulitele laotatud, kuigi vaatamata korrashoiule ilmtingimata leidub mõni hoius, mis haiseb üle kogu liidu. Kuid kuidagi nii on see juba välja kujunenud - kui kõhud tühjad - trügivad kõik Euroliitu, mürgistele hallitushaisudele vaatamata moosipurke tühjendama.

Magamistuba on Prantsusmaa. Sellest räägib juba suur ja pompöösne raudkolakas keset tuba, mida kasutatakse ikka romantiliste tegevuste tarvis. Ta küll ei ole sama kõrge kui Eiffeli torn, aga kui on soovi, siis mõni seiklushimuline seksihull võib seda vanade inimeste asja voodi all ka harrastada. Teatavasti kasutati ju Eifelli torni vanasti sõjaväe poolt spionaaziks, teatud manipulatsioone ja luuretööd on ka magamistoas tehtud.

Kui teil on koduloom, siis on sellele mõeldud kohake - Soome. Loom meie territooriumil sööb poolmuidu, joob poolmuidu, ja, tänutäheks poolmuidu saadud pidutsustele röögib nii, et ei saa oma toaski tast rahu ja vaikust. Tihti keerab ta igasugusi väikesi käkke, oma muretu sotsiaalse staatuse kohaselt sinisilmselt uskudes, et oled kohustatud  tema vastu viisakas ja vastutulelik olema, ja kui sa lõpuks seda oledki, siis teeb ta osavalt äärmiselt lolli näo pähe ning väidab, et ei oska ei eesti ega vene keelt.


Ja selle keskel me elamegi. Usinasti, vaata et liigagi usinasti naeratame USA'le, söödame Soomet, võitleme Venemaaga, regulaarsete lõõgastuste järgi reisime Hollandisse, kasutame Hiinat, tuhnime Egüptuse püramiidides, järgime India patriarhaatseid traditsioone ja otsime toetusi Euroliidult. Aga surra eelistaks ikka Prantsusmaal, eks.   

No comments:

Post a Comment